انواع کباب ایرانی را بشناسید

کَباب یکی از معروف‌ترین و محبوبترین غذاهای مورد علاقه مردم خاورمیانه، به‌خصوص ایران و قفقاز است. در تهیه و پخت بیشتر کباب‌ها از گوشت قرمز بریده یا چرخ شده بره، گوسفند، گاو یا گوساله استفاده می‌شود. همچنین در مراحل تهیه اکثر کباب‌ها از پیاز و ادویه‌جات استفاده زیادی می‌شود. نوعی از آنچه در ایران با نام کباب چنجه نامیده می‌شود نیز در کشورهای غربی با نام شیش‌کباب شناخته شده و معروف است. همچنین آنچه در ایران با نام کباب کوبیده معروف است در قفقاز به نام کلی کباب یا در برخی نقاط به نام لوله‌کباب شناخته می‌شود. دنده کباب یکی از قدیمی‌ترین کباب‌های ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر کرمانشاه می‌باشد. این کباب با نام دنده کباب کرمانشاهی شناخته می‌شود، این کباب دارای طعم بسیار عالی و یکی از بهترین کباب‌های جهان است۰

چربی فراوری نشده‌ای که در هنگام طبخ غذا از بافت‌های پرچربی یا استخوان‌های گوسفند یا گاو و نیز در هنگام کباب کردن از گوشت خارج می‌شود به «اشک کباب» معروف است.

تاریخچه کباب

کباب یکی از معروف‌ترین غذاهای مورد علاقه مردم خاورمیانه ، به‌خصوص ایران و قفقاز است. در تهیه و پخت بیشتر کباب‌ها از گوشت قرمز بره یا گوساله استفاده می‌شود.همچنین می توانید همراه کباب علاوه بر ادویه و پیاز از مخلفات متنوعی استفاده کنید. 

کباب یک غذای اصیل ایرانی است که پخت آن از گذشته تا به امروز در بین مردم شمال کشور رایج بوده است.گفته می شود ناصرالدین شاه قاجار اولین کسی بود که باعث شناخته شدن کباب در ایران شد.معمولا در قدیم ،کباب از گوشت قرمز همراه با برنج،گوجه،ریحون،سنگک،دوغ و سماق استفاده می شد.

همچنین گفته می شود زمانی که ناصرالدین شاه قصد رفتن به شاه عبدالعظیم را داشت،به تمام خدمه خود دستور داد تا برای همسران خود در شهر ری کبابی مشتی راه بیندازند.به همین خاطر بهترین کباب ها در اطراف شاه عبدالعظیم پیدا می شود. در ادامه انواع کباب ایرانی را معرفی می کنیم.


جوجه کباب

جوجه کباب از خواباندن و مزه‌دار کردن قطعات گوشت مرغ در آب پیاز، لیمو ترش و… تهیه می‌شود. این غذا هم از مشهورترین کباب‌ها است و از میان انواع کباب ایرانی، طرفداران سینه‌چاک زیادی دارد

چلوکباب کوبیده

یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی، چلوکباب کوبیده است. این نوع کباب که از گوشت گاو یا گوشت گوسفند چرخ‌کرده درست می‌شود، از غذاهای محبوب در عروسی‌ها و مهمانی‌های ایران محسوب می‌شود.

کباب قزل آلا

ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و پرورش‌دهنگان ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمانی است. سالانه ۶۰ تُن ماهی قزل‌آلا در ایران تولید می‌شود. ایرانیان کباب‌دوست، این ماهی مقوی و خوشمزه را هم در سینی انواع کباب ایرانی طبخ و مصرف می‌کنند.

کباب سلطانی

اگر در انتخاب کباب برگ یا کوبیده همیشه دچار تردید می‌شوید، یک راه درست و حسابی پیش پایتان وجود دارد: انتخاب کباب سلطانی. این کباب که ترکیبی از برگ و کوبیده است، به شما اجازه می‌دهد تا طعم هر دو کباب را در یک بشقاب مزه کنید. این کباب مانند نامش، بسیار تجملاتی یا به‌قول قدیمی‌ها سلطان‌مآبانه است.

منبع

بهترین سایت آشپزی با تصویر


فست فود ها را باید از رژیم خود حذف کنید!

در رابطه با ناسالم بودن فست‌فودها و «غذاهای فوری» که بیرون از خانه خورده می‌شود، زیاد صحبت شده است.

از طرفی افراد زیادی به دلیل حجم کار، تنهایی، قیمت غذاها یا کم‌حوصلگی در آشپزی، در هفته چندین وعده غذایی را به ساندویچ‌های سوسیس و کالباس، پیتزا، غذاهای سوخاری و یا همبرگرهای پُرپنیر اختصاص می‌دهند و حتی در حالی که ممکن است سالم باشند و یا در وزن مطلوب قرار داشته باشند، معمولاً پروفایل چربی و قند خون نامنظم دارند.

پرهیز کامل از غذاهای فست‌فود در دنیای امروز عملی به نظر نمی‌آید. حتی در صورتی که بتوانید خودتان را کنترل کنید، قرارهای دوستانه یا با همکاران ممکن است شما را مجبور به انتخاب از منوی رستوران های فست فود کند، اما راه چاره چیست:

پیتزا

پیتزا، بسته به موادی که از آنها تشکیل‌شده می‌تواند ناسالم یا سالم باشد. این قانون در مورد هر نوع غذای دیگری هم صادق است، وقتی ما به مواد اولیه غذاها در زمان انتخاب دقت کنیم، انتخاب سالم‌تری خواهیم داشت.

پیتزاهای یخ‌زده و آماده، یا پیتزاهای اکثر رستوران‌ها معمولاً کالری، چربی، مواد نگهدارنده، گوشت‌های پروسس‌شده، سدیم، چربی‌های اشباع و قند بالایی دارند. خمیر پیتزاها که با آرد سفید تهیه می‌شود تا سوسیس و کالباس که پر از سدیم و مواد نگهدارنده هستند و پنیر زیاد که فقط کالری و چربی را بالا می‌برد، می‌توانند عوامل تبدیل پیتزا به غذای ناسالم باشند.

اما داستان پیتزاهای خانگی و یا رستوران‌های خوش‌ذوق و با انصاف فرق دارد؛ رستوران‌هایی که خمیر پیزا را تازه و از آرد سبوس‌دار تهیه می‌کنند یا پیتزاهایی شامل سبزیجات فراوان مثل پیاز، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، کدو، قارچ، بادمجان، اسفناج، آرتیشوک، مارچوبه یا زیتون و یا گوشت‌های کم‌چربی، مرغ، ماهی، میگو یا صدف در منوهایشان پیدا می‌شود و با درخواست مشتری مبنی بر استفاده از پنیر کم‌چرب و به میزان مناسب، از پیتزا، غذای سالم می‌سازند.

برگرها

رستوران‌ها یا برگرفروشی‌هایی که برگرهای تهیه‌شده از گوشت تازه یا مرغ و ماهی ارائه می‌دهند، در اولویت هستند. در برخی رستوران‌ها نان ساندویچ را می‌توانید انتخاب کنید که انواع سبوس‌دار بهتر است.

اگر سبزیجات شامل گوجه، کاهو، آووکادو، جوانه‌ها یا خیار و فلفل در ساندویچ باشد، معمولاً می‌توان از پیاز کاراملی، بیکن و پنیر بیش از حد چشم‌پوشی کرد و ساندویچ سالم‌تری را سفارش داد.

کنار غذا هم سالاد یا سیب‌زمینی شیرین و سبزیجات بخارپز یا گریل‌شده از پیاز و قارچ سوخاری یا سیب‌زمینی سرخ کرده با پنیر و سس‌های مختلف، انتخاب‌های مفیدتری هستند.

مرغ سوخاری

شاید بهترین انتخاب فست‌فودی برای بچه‌ها مرغ سوخاری با سالاد باشد. می‌توانید پوست سوخاری شده مرغ را از آن جدا کنید و مرغ را با سالاد مصرف کنید.

مرغ سوخاری بدون پوست سوخاری‌شده شاید زیاد متداول نباشد، طعم متفاوت و خوبی دارد به خصوص زمانی که با سالاد و سبزیجات خورده شود و بچه‌ها بعد از مدتی به آن عادت می‌کنند.

بیشتر در این باره:

عمر طولانی می‌خواهید؟ از نوشیدنی‌های گازدار و شیرین دوری کنید

افزودنی‌ها

در بسیاری از موارد خود ما، غذاهایی را که سفارش می‌دهیم با افزودن سس‌ها، روغن‌ها، نمک و یا پنیر زیاد به نوع ناسالم‌تری تبدیل می‌کنیم.

گاهی پیش‌غذاهایی انتخاب می‌کنیم که از خود غذا ناسالم‌تر هستند و اگر بیشتر از یک بار، در چندین ماه، خورده شوند می‌تواند مشکلات سلامتی ایجاد کنند در حالی که با کمی حوصله می‌توان بیرون از خانه و در یک رستوران فست‌فود انتخاب سالم‌تری داشت

3 غذای گیلکی که باید بشناسید

یکی از نکات جالب و بسیار مهم در آشپزی ایرانی این است که ارتباط تنگاتنگی با طب سنتی دارد. ایرانی‌ها در طبخ غذا به نکات متعددی در خصوص سلامتی جسم و جان توجه دارند. غذای ایرانی با آگاهی کامل از مزاج انسان تکامل یافته و شاید به همین دلیل است که بزرگی می‌گوید: هر خوراکی به مقدار کم دارو است، به اندازه‌اش غذا و زیادش سم است.

طعم غذاهای ایرانی ملایم و متعادل است. به این معنا که هیچ مزه یا رنگ یا عطر قوی‌ای در آن غالب نیست. در همه غذاهای اصلی از ادویه‌ها و چاشنی‌هایی مثل فلفل و زردچوبه یا زعفران استفاده می‌شود ولی مقدار آن‌ها همیشه کم است. در ادامه، چند غذای ایرانی پرخاصیت را معرفی می‌کنیم و همراه با طرز تهیه آن‌ها، فوت و فن‌های تهیه یک غذای خوشمزه و سالم را به شما آموزش خواهیم داد.


باقالاقاتق

باقالاقاتق یکی از سالم‌ترین و لذیذترین غذاهای رشتی است. برای تهیه باقالاقاتق نوعی باقلای خاص که در گیلان می‌روید، مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دیگر موادی که در تهیه این غذا به کار می‌رود، می‌توان به سیر، تخم‌مرغ و شوید اشاره کرد. برخی باقالاقاتق را با برنج و به عنوان غذای اصلی و برخی دیگر به عنوان پیش‎‌غذا می‌خورند.


میرزاقاسمی

دیگر غذای پرطرفدار گیلانی میرزاقاسمی است. این غذا هم گاهی به عنوان پیش‌غذا خورده می‌شود. بادمجان، تخم‌مرغ، سیر فراوان و گوجه‌فرنگی از جمله موادی است که در ترکیب میرزاقاسمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بادمجان میرزا قاسمی را اکثرا کبابی می‌کنند.


سیر قلیه

یکی دیگر از غذاهای خوشمزه گیلانی که عطر و بویش، دل همه را می‌برد، خورشت سیر قلیه است. مرغ، لپه، سیر و رب گوجه فرنگی اصلی‌ترین موادی است که در سیر قلیه می‌ریزند. سیر قلیه هم مثل خیلی از دیگر غذاهای گیلانی با برنج خورده می‌شود.

منبع:

آموزش آشپزی

این 3 غذا را در ترکیه امتحان کنید

غذاهای ترکیه‌ای عمدتا میراث آشپزی عثمانی است، که در واقع تلفیقی از غذاهای آسیای میانه، خاورمیانه، کشورهای حوزه دریای مدیترانه، اروپای شرقی و بالکان توصیف کرد. غذای ترکیه ای به نوبه خود بر سایر غذاهای کشورهای همسایه، از جمله غذاهای جنوب شرقی اروپا (بالکان)، اروپای مرکزی و اروپای غربی تاثیر گذاشته است. ترک‌ها با تاثیرپذیری از غذاهای مصری، یونانی، و کشورهای بالکان و با ترکیب آن با سنت‌های آشپزی خود غذاهای خوشمزه و معروفی را تهیه و به جهان عرضه کرده‌اند. بدون شک می‌توان گفت ترکیه قلمرو بهترین غذاها در خاورمیانه است. در این بخش قصد داریم طرز تهیه بهترین غذای ترکیه ای را به شما آموزش دهیم.

غذاهای ترکیه ای

کومپیر | Kumpir

کومپیر یکی دیگر از غذاهای ترکیه است که با سیب زمینی تهیه می شود. این غذا البته بیشتر به عنوان میان وعده و غذای خیابانی سرو می شود. کومپیر در واقع سیب زمینی شکم پر است که داخلش را با مواد مختلف و متنوعی پر می کنند. سیب زمینی ها را می پزند بعد داخل آن را خالی می کنند و با کره کاملا ترکیب می کنند تا ترکیبی نرم و کره ای به دست بیاید. بعد این ترکیب را مجددا داخل سیب زمینی می ریزد و بعد با موادی مثل ذرت، نخود فرنگی، کاهو، خیارشور، زیتون سیاه و سبز، سوسیس و انواع سس روی کمپیر ریخته می شود. کمپیر فوق العاده لذیذ و خوشمزه است و در ترکیه بسیار محبوب است.

ایمام بایلدی | İmam bayıldı

یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه ایمام بایلدی است که با بادمجان تهیه می شود. ایمام بایلدی در واقع بادمجان شکم پر است: داخل بادمجان ها را با پیاز، سیر، گوجه، جعفری، فلفل پر می کنند و بادمجان ها را داخل روغن زیتون می پزند. البته ایمام بایلدی می تواند تنوع زیادی داشته باشد و از گوشت چرخکرده هم استفاده بشود. زیتون در آشپزی ترکی نقش مهمی دارد و یکی از بارزترین غذاهایی که با روغن زیتون تهیه می شود همین ایمام بایلدی است. این غذا در اصل به دوران امپراتوری عثمانی برمی گردد و امروزه نیز در اکثر مناطقی که تحت تسلط عثمانی ها بودند این غذا مصرف می شود.

مانتی | Manti

یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه مانتی است که البته در کشورهای دیگر مدیترانه هم تهیه می شود. مانتی در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارد و بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. مانتی در واقع بالشتک های خمیری کوچکی است که داخلش با گوشت و مواد دیگر پر شده است. مانتی ترکیه شباهت های زیادی با راویولی ایتالیایی دارد اما تفاوتشان در استفاده از ماست است. در سفر به ترکیه می توانید این غذای لذیذ و خوشمزه را امتحان کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. هرچند مانتی در ترکیه اغلب با گوشت تهیه می شود اما مانتی با بادمجان و انواع دیگر گوشت مثل مرغ هم در برخی رستوران ها سرو می شود

انواع شیرینی های عید

شیرینی به ماده غذایی اطلاق می‌گردد که ماده اصلی آن شکر یا پودر قند یا قندهای مصنوعی باشد و در تعریف آن‌قدر گسترده است که شکلات‌ها را هم در بر می‌گیرد. در اغلب شیرینی‌ها، آرد و تخم‌مرغ ماده اصلی دیگری علاوه بر مادهٔ شیرین‌کننده به‌شمار می‌آیند.


انواع شیرینی های عید

در ادامه انواع شیرینی های عید را به شما معرفی می کنیم.

   کیک‌ها: در ترکیب این ماده قطعا از آرد و تخم مرغ نیز استفاده شده و بر دو نوع عمده کیک اسفنجی و کیک کره‌ای می‌باشد. از لحاظ انواع، مافین، کیک پوند، کیک پر، کیک شیفون و... در این دسته می گنجند.


   تارت ها: تارت در شیرینی جات به نان زیرین شیرینی اطلاق می‌شود که در ترکیب آن شکر نیز به کار رفته‌است. در صورتی‌که تارت در قالبهای کوچک تهیه شود تارتلت (Tartlet) نامیده می‌شود. پایها در واقع نوعی تارت شیرینی می‌باشند که رویه آن‌ها با لایه‌ای از خمیر پوشانده شده‌است.


   شکلات ها: در این شیرینی ماده اصلی کاکائو و شکر و روغن است. در برخی از انواع آن آرد نیز به کار می‌رود.


   اسلایس‌ها: این نوع شیرینی معمولاً دارای دو لایه زیرین و رویین می‌باشد که لایه زیرین ترکیبی از آرد و لایه رویین یا ترکیبی از آرد یا ماده دیگری می‌تواند باشد که به رویه ظاهری زیبا و در عین حال پوک و خوش طعم بدهد. لازم به ذکر است که اسلایسها قطعات مربعی یا مستطیلی کوچک می‌باشند که از برش قطعات بزرگ‌تر حاصل می‌شوند.

شیرینی عید


شیرینی های ایرانی

به جزء شیرینی‌های اصیل قدیمی ایران مانند گز و سوهان ، شیرینی‌ها در شیرینی فروشی‌های ایران به دو دسته اصلی شیرینی خشک و تر تقسیم می‌شوند. شیرینی‌های خشک شیرینی‌هایی هستند که در تهیه آن‌ها از خامه استفاده نشده باشد و قابلیت نگهداری برای مدت بالا را داشته باشند. از معروف‌ترین این شیرینی‌ها می‌توان به شیرینی زبانی، کشمشی، دانمارکی و مربایی اشاره کرد. شیرینی‌های تر شیرینی‌هایی هستند که در تهیه آن‌ها از خامه استفاده شده باشد و برای نگهداری باید در محیط یخچال نگهداری شوند.

از معروف‌ترین این شیرینی‌ها می‌توان به شیرینی خامه‌ای و رولت اشاره کرد. با اینکه اصولاً عمر شیرینهای تر به خاطر شرایط نگهداری آنان و همچنین کم بودن تولید و مصرف محصولات لبنی در ایران درمقایسه با کشورهای اروپایی، نمی‌تواند زیاد بوده باشد، تنوع این نوع شیرینیها به نوعی بیانگر خلاقیت و ظرافت طبع ایرانی می‌باشد. ایرانیان تاریخی طولانی در تولید شیرینی جات داشته اند، بستنی البته نه به صورت فعلی، ۲۴۰۰ سال پیش در ایران اختراع شده‌است و ریشه تاریخی شیرینی‌های خشک غربی (cookie) به کلوچه ایرانی در ۱۳۰۰ سال پیش می‌رسد. البته حداقل در مورد بستنی، ایرانیان آنچنان در تاریخ تحول آن مشارکت نداشته اند که شاید ریشه در کم بودن تولید و مصرف محصولات لبنیاتی در آسیا نسبت به اروپا داشته باشد، که آن هم ریشه در مشکل دار بودن هضم لاکتوز برای اکثر مردم آسیا دارد.