گوشت گوسفندی از قسمت های چرب مثل سردست یا قسمتی از دنده ها به همراه ماهیچه
(گوشت بدون استخوان ٧٠٠ - ٥٠٠ گرم و گوشت با استخوان یک کیلو)
برنج دو و نیم پیمانه
عدس دو و نیم پیمانه
پیاز برای پختن گوشت ١ عدد بزرگ
پیاز داغ ریز سرخ شده در صورت تمایل
نمک فلفل ادویه به میزان لازم
توضیح دادن غذایی که تقریبا مطمئنی همه بلدن یه مقدار سخته. اما وقتی احتمال می دم شاید یه دانشجو، یه تازه عروس یا یه آقای مجرد بتونه ازش استفاده کنه، ترجیح می دم کما فی السابق بند به بند توضیح بدم. پس ...
ابتدا گوشت رو با پیاز و سیر و نمک، فلفل و ادویه می پزیم.
معمولا زیاد می شنویم که نمک گوشت قرمز رو باید آخر سر بزنیم تا گوشت سریع تر بپزه. ولی من هیچ وقت نتونستم در این رابطه خودم رو مجاب کنم و چون احساس می کنم با اینکار نمک به خوبی به خورد گوشت نمی ره و گوشت، اون طعمی که باید رو نمی گیره ترجیحاً غذام رو زودتر می پزم تا نگران زود و دیر پخته شدنش نباشم. به جز این مورد که چون صحبت آموزش بود لطف کردم، نصف نمک رو اول کار و نصف اون رو اخر کار اضافه کردم. به هرحال اواخر پخت گوشت، عدس رو هم با مقدار کمی آب می پزیم در حدی که ضمن پخته بودن له نشه. (مادر من گاهی عدس رو با آب گوشت می پزن که خوب مسلماً خیلی خوشمزه تر می شه).
ما معمولاً برنج عدس پلو رو آبکش می کنیم. پس به همون روش پلوی آبکش، برنج رو بسته به نوع و مقاوتش از قبل می خیسونیم و همراه مقداری روغن داخل آب جوش می ریزیم. در اواخر کار یکی دو لیوان آب سرد به برنج اضافه می کنیم تا شوک ببینه و بیشتر قد بکشه و بعد آبکشش می کنیم که همونطور که می دونین برای پلوهای مخلوط بهتره برنج رو کمی زنده تر برداریم.
در آخر کمی روغن ته ظرف می دیم و روی هر لایه برنج یک لایه عدس می ریزیم، یک لایه مونده به تمام شدن مواد، گوشت رو گذاشته و روی اون رو با بقیه برنج و عدس می پوشونیم.
و نهایتا برنج رو دم کرده و بعد از نیم ساعت غذای ما آماده است.
ادویه عدس پلو
برای خوش عطرتر شدن عدس پلو میتوانید از ادویه پلویی استفاده کنید. ادویه را لابه لای عدس پلو بپاشید و بعد آن را دم کنید و با گوشت مخلوط کنید. در یزد عدس پلو همراه با شوید خشک و دارچین که لابه لای برنج و عدس آبکش شده پاشیده میشود پخته میشود. این عدس پلو طعم خاص و متفاوتی دارد که میتوانید امتحان کنید. همچنین اگر دوست داشته باشید میتوانید کمی پودر زیره هم به عدس پلو اضافه کنید.