نان به عنوان یکی از اصلی ترین گزینه در زنجیره غذایی است و انواع مختلفی دارد، یکی از پرطرفدارترین نان ها در دنیا نان شیرمال است که مانند نان فطیر پخته می شود نان شیرمال طرز پخت های مختلفی دارد.
مواد لازم
آرد : 6 فنجان
روغن : دو سوم فنجان
زرده تخم مرغ : دو عدد
شیر : یک فنجان
شکر : دو سوم فنجان
خمیر مایه تازه : یک قاشق سوپ خوری
نمک : یک قاشق چای خوری
آب ولرم : به مقدار لازم
زنجبیل :یک قاشق چای خوری(سلیقه ای )
کنجد : یک سوم فنجان
کره و شیر : به میزان لازم
طرز تهیه نان شیرمال ترکی
خمیرمایه و یک قاشق مرباخوری از شکر را در شیر گرم حل کرده و بگذارید تا کاملاً پف کند.
سپس آرد را در ظرف بزرگی ریخته، روغن، شکر ، نمک ، زرده تخم مرغ و در صورت تمایل زنجبیل را هم افزوده و شیر و آب را به تدریج به آن اضافه کرده و مخلوط را خوب به هم زنید، که خمیر به دست آمده نرم باشد.
۵ یا ۶ دقیقه خمیر را خوب ورز داده و آن را به ۴ یا ۶ قسمت مساوی تقسیم و گلوله، گلوله کنید. روی خمیر را بپوشانید و ۳ ساعت بماند تا جا بیفتد.
سپس سینی فر را کمی چرب کرده و با وردنه هر یک از گلوله ها را به قطر یک و نیم سانتی متر پهن و به شکل بیضی درآورید.
آن را در سینی فر قرار داده و با قالب گرد روی خمیر را نقش دهید. کنجد و زرده تخم مرغ را با یک قاشق مرباخوری مخلوط کرده و روی خمیر بمالید خمیر را ۲۰ دقیقه استراحت مجدد دهید . برای پوک شدن نان سینی را در وسط فر با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه گذاشته، تا نان پخته و طلایی شود.
بعد سینی را از فر خارج کرده، نان را بگذارید کمی سرد شود، سپس روی آن کمی شیر بریزید و کره بمالید، که نان براق و نرم شود.