کشک بادمجان، خورشت بادمجان و بادمجان شکم پر سه عنوان برای محبوبترین غذاهای ایرانی است که پایه و اساس آنها بادمجان هست. اما غذاهایی که با بادمجان میتوان تهیه کرد به این موارد ختم نمیشود، در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین غذا با بادمجان بپردازیم و لیستی از آنها را به شما ارایه کنیم. با سایت آشپزی فودوتو همراه ما باشید.
بادمجان شکم پر
مواد لازم:
مربای چیلی، بادمجان، پنیر فتا، پولنتا و روغن زیتون.
طرز تهیه:
برای طبخ بادمجان پرشده با مربای چیلی و پنیر فتا در خمیر پولنتا (Aubergine stuffed with chilli jame and feta in polenta crust)، فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. بادمجانها را از طول برش بزنید و سپس یک شکاف در کنار هر برش درست کنید تا یک جیب تشکیل شود. شکاف را با احتیاط باز کنید و در آن، مربای چیلی و پنیر فتا بریزید. سپس دور آن را فشار دهید تا پنیر به بیرون نریزد.
هر تکه بادمجان را در یک کاسه شیر فرو ببرید و سپس بیرون بیاورید. بادمجانها را تکان دهید تا شیر از آنها چکه نکند. سپس آنها را در پولنتای مزهدار شده بغلتانید. هر تکه بادمجان را در روغن زیتون و روی حرارت متوسط رو به بالا سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. سپس آنها را در سینی مخصوص فر بچینید و به مدت ۱۰ دقیقه در فر بپزید تا کاملا نرم شوند و بپزند.
بادمجان کبابی
مواد لازم:
سیر پوستکنده، نمک، کلم برگ خردشده، روغن زیتون، سرکه بالزامیک، سبزیجات معطر خشک مانند ریحان، پونه کوهی و آویشن، جعفری تازه خردشده و پسته بوداده.
طرز تهیه:
فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. پوست بادمجانها را بگیرید و از طول به قطعات نازک برش بزنید. دو سمت بادمجانها را با نمک دریایی مزهدار کنید و سپس آنها را در یک ماهیتابه روی حرارت ملایم گاز به مدت ۱۵ دقیقه سرخ کنید. در همین حین، کلم برگها را بشویید و اجازه دهید تا خشک شوند. روی آنها روغن زیتون بپاشید و به مدت ۵ دقیقه در فر، بپزید. سپس آنها را زیر و رو کنید و دوباره برای ۵ دقیقه بپزید تا کاملا برشته و قهوهای شوند. کلم برگها را از فر دربیاورید و کنار بگذارید.
بادمجانها را روی کاغذ روغنی بگذارید تا روغن اضافه آنها کشیده شود. سپس آنها را به تکههای کوچکتر تقسیم کرده و با سیر مخلوط کنید. بادمجان و سیر را در یک سینی مخصوص فر بچینید و روی آنها، سبزیجات خشک، روغن زیتون و سرکه بالزامیک بریزید. سینی را به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید. ترکیب سبزیجات را پس از ۱۵ دقیقه چک کنید و آنها را هم بزنید. آنها در نهایت باید قهوهای رنگ و نرم شده باشند.
کلم برگ، بادمجان و سیر پخته را به همراه جعفری و پستههای بوداده در یک غذاساز بریزید و میکس کنید تا یک مخلوط نسبتا صاف و یکدست حاصل شود. غذای خود را مزه کنید و طبق مزاج خود به آن، نمک و فلفل بزنید. سپس آن را در دمای اتاق با نان تست «کراستینی» (crostini) سرو کنید.