چگونه شیرینی گوش فیل درست کنم؟

گوش فیل یکی از انواع شیرینی‌های سنتی افغانستان است و در ایران هم از این نوع شیرینی تهیه می‌کنند که مواد آن را زرده تخم مرغ، شیر یا ماست، روغن و خمیرمایه بیکینگ پودر تشکیل می‌دهند.


زمان آماده سازی 3 ساعت

زمان پخت 20 دقیقه

زمان کل 3 ساعت 20 دقیقه

طرز تهیه گوش فیل فوق‌العاده

مواد لازم

  • 3 عدد تخم مرغ
  • ½ لیوان شیر یا ماست
  • 5 قاشق غذاخوری روغن یا کره
  • 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • 500 گرم آرد
  • نمک به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه شربت

  • 3 لیوان شکر
  • 1 لیوان آب
  • ¼ لیوان گلاب
  • 2 قاشق چایخوری زعفران دم شده
  • ½ قاشق چایخوری آبلیمو

دستور العمل‌

  • قبل از اینکه به سراغ تهیه گوش فیل برویم، ابتدا باید شربت را تهیه کنیم برای اینکار ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • تا به جوش آمده و تمام شکر حل شود. زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از چند جوش و کمی غلیظ شدن شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
  • توجه داشته باشید در زمان افزودن گوش فیل شربت باید ولرم باشد.
  • در کاسه‌‎ای ماست یا شیر، تخم مرغ ، بیکینگ پودر و نمک را بریزید و خوب هم بزنید.
  • سپس روغن و آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی تهیه شود.
  •  روی خمیر را با نایلون بپوشانید و به مدت 2 ساعت خمیر را استراحت دهید.
  • خمیر گوش فیل را پهن کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید.
  • روغن را داغ کنید و گوش فیل ها را در روغن بیندازید تا کامل پف کند و یک طرف که برشته شد آنرا برگردانید تا طرف دیگر هم برشته شود.
  • توجه داشته باشید که حرارت متوسط باشد در غیر اینصورت گوش فیل‌‎ها می‌سوزند.
  • پس از سرخ شدن گوش فیل‌ها را به همان صورت داغ داخل شربت تهیه شده بیاندازید و پس از 5 تا 10 دقیقه از شیره خارج کنید و داخل صافی قرار دهید تا شیره اضافی اش خارج شود.
  • سپس روی آن را به شکل دلخواه با خلال یا پودر پسته یا پودر نارگیل تزیین کنید.
  • نکته مهم در سرو کردن گوش فیل این است که حتما باید خنک باشند، پس حتما آن را درون یخچال قرار دهید تا خوشمزه‌تر شوند.


بهترین شیرینی کشمشی را اینگونه درست کنید

شیرینی کشمشی یکی از پرطرفدارترین شیرینی‌های ایران است، که با مواد ساده و در دسترس پخته می‌شود. این شیرینی بافتی لطیف و ترد داردو اندازه‌گیری درست مواد اولیه آن مهم است.


زمان آماده سازی 20 دقیقه

زمان پخت 15 دقیقه

زمان کل 35 دقیقه

طرز تهیه شیرینی کشمشی


مواد لازم

  • 2 عدد تخم مرغ
  • 200 گرم پودر قند
  • 100 گرم روغن جامد
  • 10 گرم روغن مایع
  • ½ قاشق چایخوری وانیل
  • 150 گرم آرد
  • 80 تا 100 گرم کشمش

دستور العمل‌

  • پودر قند، روغن جامد و روغن مایع را درون یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن برای 4 دقیقه مخلوط کنید.
  • تخم مرغ‌‌ها را یکی یکی به مواد در حال هم زدن اضافه کنید. 30 ثانیه دیگر با همزن مخلوط می‌کنیم و بعد تخم مرغ بعدی را اضافه کنید.
  • در مرحله بعد وانیل را به مواد اضافه کنید.
  • سپس آرد را آرام آرام به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن مخلوط کنید.
  • کشمش‌‌ها را قبل از اضافه کردن به خمیر با کمی آرد مخلوط کنید.
  • سپس کشمش‌هایی که آغشته به آرد کردیم را به خمیر اضافه کنید.
  • سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  • به اندازه یک قاشق مرباخوری از خمیر را روی کاغذ شیرینی پزی با فاصله از هم بریزید. خمیر این شیرینی درون فر پخش می‌شود و نازک می‌شود به همین دلیل هم از قاشق مرباخوری برای این کار استفاده می‌شود.
  • فر را از قبل با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید.
  • شیرینی‌های کشمشی را در طبقه بالای فر برای 10 الی 12 دقیقه قرار دهید.
  • زمانی که شیرینی‌ها طلایی شد سینی را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید خنک شوند.
  • شیرینی‌ها را در ظرف مناسب بچینید و چای یا نوشیدنی مورد علاقه خود سرو کنید.


چگونه شیرینی بامیه ترکی درست کنم؟

بامیه یکی از شیرینی‌های ایرانی است. همچنین در بسیاری از کشورها به عنوان تولومبا (ترکی استانبولی: tulumba‎) نیز شناخته می‌شود چون این دسر در غذاهای سرزمین شام از امپراتوری عثمانی سرچشمه گرفته است و هنوز هم در مناطق امپراتوری سابق باقی مانده است. این شیرینی یک خمیر سرخ شده در شربت است و اغلب با زولبیا جفت می‌گردد. مسلمانان ایرانی غالباً از بامیه و زولبیا در ماه رمضان هنگام افطار برای باز نمودن روزه خود استفاده می‌کنند.

زولبیا و بامیه

از مواد اولیه این نوع شیرینی می‌توان به ماست و نشاسته و خمیرمایه اشاره کرد که بعد از ترش شدن و به اصطلاح ور آمدن آن را به آرد اضافه می‌کنند. سپس از تخم مرغ برای پف کردن بامیه استفاده می‌شود که البته این روش به تازگی به کار می‌رود و در گذشته کاربردی نداشته‌است؛ این تنها تفاوت میان بامیه قدیم با حال است. هنگامی که بامیه آماده شد آن را در شکر قوام‌یافته می‌اندازند تا شیره را به خود جذب کند.

شیرینی بامیه


مواد لازم

مواد لازم برای شربت شیرینی بامیه

  • 150 میلی لیتر آب
  • 2 پیمانه شکر
  • 1 قاشق غذاخوری گلوکز
  • ⅛ قاشق چایخوری آبلیمو
  • 3 قاشق غذاخوری گلاب
  • ½ قاشق چایخوری پودر هل
  • ¼ قاشق چایخوری زعفران

مواد لازم برای شیرینی بامیه

  • 1 پیمانه آرد
  • 1 پیمانه آب
  • ⅛ قاشق چایخوری نمک
  • 50 گرم کره در دمای محیط
  • 2 قاشق غذاخوری عسل
  • ½ قاشق چایخوری وانیل
  • 2 عدد تخم مرغ بزرگ

دستور العمل‌

طرز تهیه شربت بامیه

  • در یک قابلمه شکر، آب، آبلیمو و گلاب را اضافه کنید و اجازه دهید مواد روی حرارت بالا به جوش بیاید.
  • بعد از اینکه مواد به جوش آمد و شکر آب شد پودر هل و زعفران و گلوکز را اضافه کنید.
  • اجازه دهید شربت برای 10 دقیقه با حرارت بالا بجوشد و بعد آن را از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه بامیه

  • در ظرفی آرد و نمک را الک کنید و کنار بگذارید.
  • در یک قابلمه آب و کره و عسل را اضافه کنید و اجازه دهید کره با حرارت ذوب شود.
  • زمانی که آب به جوش آمد آرد را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به شکل خمیر دربیایند و از قابلمه جدا شوند.
  • خمیر را در یک کاسه دیگر قرار دهید و اجازه دهید کمی دمای آن پایین بیاید.
  • زمانی که خمیر هنوز گرم است، با یک همزن برقی خمیر را کمی هم بزنید، یک عدد از تخم مرغ‌ها را اضافه کنید و با همزن خوب مخلوط کنید.
  • یک عدد تخم مرغ دیگر را هم اضافه کنید و با همزن هم بزنید.
  • خمیری بامیه که به این روش آماده می‌شوند چسبنده است و در مرحله آخر زمانی که خمیر به پره‌های همزن چسبید یعنی خمیر آماده است.
  • خمیر را به قیف منتقل کنید. همانطور که گفتیم خمیر بامیه کمی چسبنده و سفت است و شکوفه زدن خمیر کمی سخت است.
  • داخل قابلمه مناسب روغن بریزید و قبل از اینکه روغن را روی حرارت بگذارید بامیه ‌ها را با قیف شکل دهید و با قیچی ببرید و داخل روغن بریزید.
  • بعد از اینکه کل خمیر را با قیف شکل دادید و داخل روغن ریختید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید بامیه‌ها آرام بپزند و مغزپخت شوند.
  • بعد از اینکه بامیه‌ها یکدست سرخ شدند و رنگ آن‌ها طلایی شد آن‌ها را به شربت خنک شده اضافه کنید و هم بزنید تا شربت به خورد بامیه برود.
  • بعد از چند دقیقه بامیه‌ها را از شربت خارج کنید و داخل ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و با پودر پسته تزیین کنید.


طرز تهیه سوسیس بندری اصل

سوسیس بندری یا بندری یکی از غذاهای ایرانی است که متعلق به مناطق جنوبی می‌باشد. بندری غذایی نیمه‌فوری محسوب می‌شود.

مواد تشکیل‌دهنده این غذا شامل سوسیس، پیاز، رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل سیاه و ادویه‌جات مانند ادویه کاری می‌باشد.

سوسیس بندری باید تند و داغ سرو شود. این غذا معمولاً با نان ساندویچی، سس تند و سالاد سرو می‌شود. این غذا در ساندویچی‌ها معمول است. در اینجا طرز تهیه سوسیس بندری را بخوانید.

سوسیس بندری


طرز تهیه برای ۴ نفر

مواد لازم سوسیس بندری


سوسیس ۶ عدد

پیاز ۲ عدد

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

فلفل سیاه به میزان لازم

روغن به میزان لازم

نمک به میزان لازم


طرز تهیه سوسیس بندری

توجه داشته باشید که اضافه کردن سیب زمینی به سوسیس بندری اختیاری است و شما در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی را از این دستور حذف نمایید. در صورتی که می‌خواهید سوسیس بندری را با سیب زمینی تهیه کنید ابتدا سیب زمینی‌ها را آب‌پز کنید.


توجه داشته باشید که سیب زمینی نباید خیلی زیاد پخته شود تا هنگام مخلوط کردن با دیگر مواد له نشود. پس از اینکه سیب زمینی‌ها آماده شد آن‌ها را به همراه سوسیس‌ها به صورت مکعبی خرد می‌کنیم. در مرحله بعد یک تابه روی حرارت قرار می‌دهیم.


پیازها را به‌طور متوسط که نه خیلی ریز باشند و نه خیلی درشت خرد می‌کنیم و به همراه مقداری روغن داخل تابه می‌ریزیم. کمی پیاز را تفت می‌دهیم تا نرم شود. پس از اینکه پیازها نرم شدند سیب زمینی و سوسیس را به تابه اضافه می‌کنیم.


در مرحله پایانی نمک، فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی را به دیگر مواد اضافه می‌کنیم. مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا رب گوجه فرنگی به تمام مواد برسد. پس از اینکه سوسیس بندری آماده شد آن را به همراه گوجه فرنگی، خیارشور و سس تند سرو می‌کنیم.

منبع

فودوتو

طرز تهیه سوسیس بندری اصل

سوسیس بندری یا بندری یکی از غذاهای ایرانی است که متعلق به مناطق جنوبی می‌باشد. بندری غذایی نیمه‌فوری محسوب می‌شود.

مواد تشکیل‌دهنده این غذا شامل سوسیس، پیاز، رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل سیاه و ادویه‌جات مانند ادویه کاری می‌باشد.

سوسیس بندری باید تند و داغ سرو شود. این غذا معمولاً با نان ساندویچی، سس تند و سالاد سرو می‌شود. این غذا در ساندویچی‌ها معمول است. در اینجا طرز تهیه سوسیس بندری را بخوانید.

سوسیس بندری


طرز تهیه برای ۴ نفر

مواد لازم سوسیس بندری


سوسیس ۶ عدد

پیاز ۲ عدد

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

فلفل سیاه به میزان لازم

روغن به میزان لازم

نمک به میزان لازم


طرز تهیه سوسیس بندری

توجه داشته باشید که اضافه کردن سیب زمینی به سوسیس بندری اختیاری است و شما در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی را از این دستور حذف نمایید. در صورتی که می‌خواهید سوسیس بندری را با سیب زمینی تهیه کنید ابتدا سیب زمینی‌ها را آب‌پز کنید.


توجه داشته باشید که سیب زمینی نباید خیلی زیاد پخته شود تا هنگام مخلوط کردن با دیگر مواد له نشود. پس از اینکه سیب زمینی‌ها آماده شد آن‌ها را به همراه سوسیس‌ها به صورت مکعبی خرد می‌کنیم. در مرحله بعد یک تابه روی حرارت قرار می‌دهیم.


پیازها را به‌طور متوسط که نه خیلی ریز باشند و نه خیلی درشت خرد می‌کنیم و به همراه مقداری روغن داخل تابه می‌ریزیم. کمی پیاز را تفت می‌دهیم تا نرم شود. پس از اینکه پیازها نرم شدند سیب زمینی و سوسیس را به تابه اضافه می‌کنیم.


در مرحله پایانی نمک، فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی را به دیگر مواد اضافه می‌کنیم. مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا رب گوجه فرنگی به تمام مواد برسد. پس از اینکه سوسیس بندری آماده شد آن را به همراه گوجه فرنگی، خیارشور و سس تند سرو می‌کنیم.

منبع

فودوتو