سوپ شیر یا سوپ سفید یکی از پرطرفدارترین پیش غذاها در جهان است؛ این سوپ بیشتر در مهمانیها و مجالس سرو میشود و انتخاب مناسبی برای یک شام سبک است. این سوپ، انتخاب خوبی برای تغذیه کودکان هم به شمار میرود.
مواد لازم
جو پخته شده: ۲ لیوان
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
هویج: ۱عدد کوچک
قارچ: ۱۰۰ گرم
عصاره مرغ ( قرص سوپ ): ۲ عدد
شیر: ۲ لیوان
خامه: یک پاکت
فلفل سیاه و نمک و آبلیمو به مقدار لازم
روش پخت
بهتره که جو رو حداقل از ۵-۶ ساعت قبل، شسته و خیس کنین.
برای شستن جو، باید جوها رو مابین دو کف دست و با حرکت دایرهای مالش بدین و با آب بشورین تا کاملا تمیز بشه و بعد با مقداری آب خیس کنین.
بعد از گذشت زمان خیس کردن، آبی که با اون جو رو خیس کردین دور بریزین و با آب تازه روی حرارت قرار بدین، وقتی جوشید یک قاشق آبلیمو و کمی نمک اضافه کنین و حرارت رو کم کنین و اجازه بدین بپزه و لعاب بندازه.
سیب زمینیها رو نگینی ریز با رنده یا دست خرد میکنیم. جوی پخته و سیب زمینی رو با هم مخلوط میکنیم.
هویج رو هم رنده میکنیم و به مخلوط اضافه میکنیم؛ به این مخلوط آب اضافه میکنیم و روی حرارت قرار میدیم تا بجوشه و عصاره مرغ رو بهش اضافه میکنیم.
اجازه بدین مواد روی حرارت کم بجوشن تا پخته بشن؛ وقتی که سبزیجات نیم پز شدن، قارچ تمیز شده و خرد شده ( حلقه ای یا ریز خرد کنید بنا به سلیقه) رو به سوپ اضافه کنید و اجازه بدین همراه مواد بپزه.
وقتی سبزیجات کاملا پختن، شیر رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم مواد با شیر هم بجوشن و گاهی هم میزنیم تا رویه نبنده.
وقتی سوپ به غلظت لازم رسید، خامه رو اضافه کنید.
حالا مخلوط خامه و سوپ رو به سوپ داخل قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدیم روی حرارت به جوش بیاد؛ وقتی یک قل زد حرارت رو خاموش میکنیم و نیازی به جوشیدن بیشتر نیست.
در نهایت نمک سوپ رو تست کنین و اگه نیاز بود اضافه کنین. چون عصاره مرغ مقدار زیادی نمک داره و ممکنه نیازی نباشه. هیج موقع آبلیمو رو وقتی سوپ گرمه به اون اضافه نمیکنیم چون باعث بریده شدن شیر و خراب شدن سوپ شما میشه، اجازه بدین سوپ از دما بیفته و بعد آبلیمو رو بهش اضافه کنین و تست کنین تا به اندازه باشه!
معمولا شرکتهایی که کتری برقی تولید میکنند، بیشترین تمرکز خود را روی عملکرد آن قرار میدهند تا ظاهرش. اما مدلهایی از کتری برقی هم در بازار موجود هستند که هم عملکرد مناسبی دارند و هم از نظر ظاهری بسیار شیک و زیبا هستند.
کیفیت و دوام کتری برقی
برای هر نوع محصولی که دارای اجزای الکتریکی باشد، دوام فاکتور بسیار مهمی به حساب میآید. قطعا هیچکس دوست ندارد هزینه زیادی برای خرید یک کتری پرداخت و کند و فقط برای مدت 1 سال بتواند از آن استفاده کند.
همانطور که میدانید، یکی از نشانههای کیفیت بالا و دوام یک کتری برقی، قیمت آن است. به عنوان مثال، مسلما یک کتری برقی 15 دلاری نسبت به یک مدل 75 دلار، دوام کمتری دارد و زودتر خراب میشود. در نتیجه نمیتوانید چند سال از آن استفاده کنید.
فاکتور مهم بعدی که باید در هنگام خرید یک کتری در نظر بگیرید، گارانتی آن است. شرکتهایی که کتری برقی را همراه با یک ضمانت نامه به بازار عرضه میکنند، نشان میدهند که به ماندگاری محصولات خود کاملا اعتماد دارند و برای مشتریهای خود ارزش قائل هستند. و البته، یکی از بهترین راهها برای پیدا کردن کتری برقیهایی که دوام زیادی دارند، این است که ببینید افرادی که قبلاً آنها را خریداری کردهاند دربارهشان چه میگویند. قطعا مشتریای که از خرید خود راضی نیست و نتوانسته است برای یک مدت طولانی (کمتر از 1 سال) از کتری خود استفاده کند، نظرات خود را به شکل آنلاین در اختیار بقیه قرار خواهد داد. به همین دلیل، شما میتوانید با کمی بررسی آنلاین نیز اطلاعات مفیدی درمورد میزان دوام کتری مورد نظر خود به دست آورید.
کتریهای برقی اغلب از جنس فلز، شیشه، پلاستیک یا ترکیبی از این سه ماده ساخته میشوند. معمولا کتریهایی که از جنس استیل ضد زنگ و شیشه ساخته میشوند، نسبت به مدلهای پلاستیکی از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. با این حال، بدنه یک کتری برقی از جنس پلاستیک، کمتر داغ میشود و وزن کمتری دارد؛ در نتیجه قابل حمل است و شما میتوانید آن را همراه با خود به مسافرت یا پیک نیک ببرید. البته بهتر است بدانید که اگر جنس محفظه آب کتری از پلاستیک باشد، احتمالا در هنگام داغ شدن روی مزه چای و قهوه اثر میگذارد و حتی ممکن است بوی داغی نیز ایجاد کند.
بهترین مادهای که میتوان از آن کتری برقی ساخت، استیل ضد زنگ است؛ چون دوام بیشتر و کیفیت بسیار خوبی دارد. کتریهایی که از جنس شیشه ساخته میشوند، اغلب در بین افرادی که طرفدار زیبایی هستند و دوست دارند بتوانند آب را در هنگام به جوش آمدن تماشا کنند، محبوبتر هستند.
به طور کلی، اینکه کتری برقی مورد نظر شما از چه جنسی ساخته شده است، کاملا به سلیقه شخصی و نیازهای خود شما بستگی دارد.
اگر قرار است که فقط از کتری برقی خود داخل آشپزخانه استفاده کنید و قصد ندارید که آن را با خود حمل کنید، احتمالا وزن آن برایتان اهمیت چندانی نخواهد داشت. اما اگر دوست دارید که هنگام مسافرت بتوانید به راحتی کتری را با خود حمل کنید، یا اگر میدانید که برای ریختن آب جوش با یک کتری سنگین به مشکل برمیخورید، ترجیحا باید به دنبال مدلی باشید که وزن آن به اندازه کافی سبک باشد و برای اهداف شما مناسب باشد.
معمولا وزن یک کتـری برقی روی جعبه آن یا به شکل آنلاین در جدول ویژگیهای آن درج میشود. در نتیجه شما میتوانید قبل از خرید، وزن مدلهای مختلف را با هم مقایسه کنید و بهترین گزینه را انتخاب کنید.
1. برای پوست خوب است
ژله حاوی آمینواسیدهای طبیعی است که برای پوست خوب است. به بازسازی سلولهای جدید بدن کمک می کند. از پیدایش علائم پیری پوست جلوگیری می کند. به گزارش نیک صالحی ژله برای تولید کلاژن خوب است. ژله دارای اسید اسپارتیک غنی است که به فرآیند بازسازی کمک می کند. بنابراین خوردن آن در حد میانه ضرری ندارد.
2. برای عملکرد کاهش و افزایش وزن خوب است
ژله کالری کمی دارد در نتیجه برای دست یافتن به وزن ایده آل مناسب است. برخلاف دیگر محصولات شیرین ، قند آن بسیار بالا نیست.
3. سیستم ایمنی بدن را ارتقاء می دهد
ژله از کربوهیدرات و ویتامین B غنی است.به افزایش ایمنی بدن کمک می کند. خیلی از افراد ترجیح می دهند بعد از جلسات ورزشی ویا در زمان افسردگی ژله بخورند.
4. برای سلامت مو خوب است
ژله منبع غنی اسید فولیک بوده که برای سلامت مو مفید است. از نازک شدن و ریزش مو جلوگیری می کند.
5. به کاهش کلسترول بد کمک می کند
همه می دانند که اگر سطح کلسترول بد در بدن افزایش یابد می تواند منجر به حمله قلبی شود. ژله به کاهش کلسترول بد یعنی LDL کمک کرده و سطح کلسترول خوب بدن را افزایش می دهد. ژله به جلوگیری از خطر بیماری های قلبی کمک می کند.
آیا میتوان در دستور پخت پنکیک شیر را با آب جایگزین کرد؟ بله، شما میتوانید به جای شیر از آب استفاده کنید ولی تغییراتی در بافت و طعم پنکیک به وجود خواهد آمد. پنکیکهایی که با شیر پخته میشوند نرم و حجیمتر هستند. اگر دوست داشته باشید میتوانید به ازای هر فنجان آبی که در دستور پخت پنکیک استفاده میکنید یک قاشق غذاخوری کره اضافه کنید تا بافت پنکیک خیلی خشک نشود. برای بهتر کردن طعم پنکیک هم میتوانید از تکههای شکلات، انواع توت و وانیل استفاده کنید.
آرد: یک پیمانه
شیر: یک پیمانه
کره: 30 گرم
شکر: یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ: یک عدد
بیکینگپودر: یک قاشق مرباخوری
نمک: به مقدار بسیار کم
1. آرد، نمک، شکر و بیکینگ پودر را در یک ظرف با هم مخلوط کنید.
2. در یک ظرف جداگانه، تخم مرغ را بریزید و هم بزنید تا زرده و سفیده یکدست شود. سپس شیر و کره ذوبشده را اضافه کنید.
3. سپس تخم مرغ و شیر و کره ترکیب شده را به آرد اضافه کنید و هم بزنید.
4. ماهیتابهای را روی شعله قرار دهید و وقتی داغ شد، با استفاده از یک قلمو، کف ماهیتابه را چرب کنید.
5. با ملاقه هر میزان از مایه را که فکر میکنید لازم است، در یک نقطه کف تابه بریزید تا به شکل یک دایره دربیاید. با توجه به حجم ماهیتابه، این کار را تکرار کنید. مواظب باشید که مایه هر دایره با هم ترکیب نشود و یک فاصلهای را مدنظر قرار دهید.
6. دو تا سه دقیقه صبر کنید و وقتی حبابهایی روی پنکیک مشاهده کردید آن را برگردانید. مراقب باشید که پنکیک زیاد سرخ نشود زیرا لطافتش را از دست میدهد و خشک میشود.
7. پنکیک شما آماده است و میتوانید با خامه سفید یا خامه شکلاتی و انواع میوهها روی آن را تزیین کنید.
برنج عضو جداییناپذیر سفره ما ایرانیهاست و جای خودش را در وعدههای غذایی ما تثبیت کرده است. شاید درست کردن برنج از سادهترین و معمولیترین کارها در آشپزی به نظر برسد اما واقعیت این است که خوب پختن برنج نقش تعیینکنندهای در کیفیت آن دارد و حتی بهترین نوع برنج هم اگر خوب پخته نشود ممکن است قابل خوردن نباشد! اگر میخواهید خیالتان از پخته شدن درست و بدون دردسر برنج راحت شود و زمان زیادی صرف آن نکنید، میتوانید آن را به دستان ماهر یک پلوپز خوب بسپارید! در این مطلب «فودوتو»، با شما در مورد نکاتی که باید قبل از بررسی مدلهای مختلف پلوپز و خرید آن بدانید، بیشتر صحبت میکنیم. با ما همراه باشید.
شاید اولین سوالی که قبل از خرید پلوپز برایتان پیش بیاید این باشد که چه پلوپزی پاسخگوی نیاز شماست. برای پاسخ به این سوال باید به دو مورد اصلی دقت کنید:
اولین موردی که قبل از خرید پلوپز باید تصمیمتان را در مورد آن بگیرید این است که چه ظرفیتی داشته باشد. واحد سنتی برای اندازه گرفتن حجم دانههای برنج فنجان است. معمولا برای مشخص کردن ظرفیت پلوپزها هم از این واحد استفاده میشود. البته از واحد لیتر هم برای اندازهگیری آن استفاده میشود. به عنوان مثال ۱/۸ لیتر حدودا معادل است با ۱۰ فنجان. گنجایش بیشتر پلوپزها به طور متوسط بین ۳ تا ۱۰ فنجان است. البته اگر نیازتان از ۱۰ فنجان هم بیشتر است مدلهایی با ظرفیت ۱۲ لیتر هم میتوانید پیدا کنید.
پلوپزهایی که ظرفیتشان ۳ فنجان است برای یک تا سه نفر مناسب است. اما اگر جمعیت خانوادهتان بیشتر از سه نفر است و یا اهل میهمانی دادن هستید باید سراغ پلوپزهایی با ظرفیت بیشتر بروید. دقت داشته باشید که هر فنجان حدودا برای یک نفر کافی است و معمولا پلوپزی که ۱۰ فنجان گنجایش دارد اصطلاحا ۱۰ نفره است.
مورد بعدی که باید در مورد آن تصمیم بگیرید این است که میخواهید پلوپز مورد نظرتان دقیقا به کدام نیازتان پاسخ بدهد. آیا پلوپزی میخواهید که فقط برایتان یک پلوی ساده درست کند؟ یا دستگاهی میخواهید که نقش یک آرامپز و بخارپز هم برایتان بازی کند تا به کمک آن بتوانید غذاهای دیگری هم درست کنید و مواد غذایی دیگری نظیر سبزیجات، ماهی یا حتی گوشت هم بخارپز کنید.
اگر در کنار پختن برنج به یک آرامپز یا بخارپز هم نیاز دارید اما فضای آشپزخانهتان جوابگوی چند دستگاه مختلف نیست، چاره کارتان انتخاب یک پلوپز چندکاره است! البته توجه داشته باشید که برای چنین دستگاهی باید هزینه بیشتری هم پرداخت کنید. پس قبل از خرید دقت کنید که کاربردهای دیگر دستگاه هم به کارتان میآید یا خیر.