شما میتوانید کوکو سبزی را با هر نانی که دوست دارید سر میز بیاورید. اما معمولا این غذا همراه با نان لواش، نان سنگک یا حتی نان فرانسوی سرو میشود. خیارشور، گوجه فرنگی خرد شده، ماست معمولا در کنار بشقاب کوکو قرار داده میشوند. اگر دوست داشته باشید میتوانید این غذا را به صورت ساندویچی سرو کنید.
منبع
عدسی غذای عجیب و منحصر به فردیست. همزمان میتواند سر سفره صبحانه و نهار و شام حاضر شود و در هیچ کدامشان هم وصله ناجوری نباشد. در عین حال که یک غذای مقوی و خوشمزه برای وگانها و گیاهخواران است، گوشتخواران یا همه چیز خواران را هم عاشق خودش میکند. هم ساده و سریع پخته میشود، هم میتواند کامل سیرتان کند و انرژی یک روزتان را بسازد. در عین سبک بودن میتواند خیلی هم سنگین و نفاخ باشد در عین اینکه میشود ساده و راحت خوشمزهاش کرد با کمی بی دقتی و بی سلیقگی میتواند غذای خوشمزهای نباشد.
خلاصه اینکه عدسی مجموعهای از خوبیها و بدیها و تضادها را یکجا کنار هم دارد. حتما همه میدانید چطور درست میشود اما اینکه چطور خوشمزه و خاصش کنیم یا چطور یک وقتها به آن مدل همیشگیاش کمی تنوع دهیم سوالی است که خیلیهایمان جوابی برایش نداریم.
طرز تهیه عدسی برای دو نفر
مواد لازم:
عدس ایرانی، دو لیوان
پیاز، یک عدد متوسط
نمک، به میزان لازم
فلفل، به میزان لازم
زردچوبه، به میزان لازم
آب جوش، به میزان لازم
طرز پخت
عدسها را از شب قبل خیس و چند بار آبش را عوض میکنیم. پیازها را با کمی زردچوبه و فلفل تفت میدهیم. بعد از طلایی شدن پیازها، آب جوش را اضافه میکنیم. آبی که عدسها را در آن خیس کرده بودیم خالی میکنیم و عدسها را به قابلمه اضافه میکنیم. تا زمانی که عدسها کاملا بپزند پخت را ادامه میدهیم.
مدت تقریبی پخت
چهل دقیقه تا دو ساعت
عدسی خوشمزه با سیبزمینی
عدس به خودی خود کمی لعاب دارد. اما میتوانید این لعاب را با اضافه کردن کمی سیبزمینی نگینی بیشتر کنید. سیبزمینیها را در اواسط پخت اضافه کنید. چون ممکن است لعابشان پروسه پخت عدسها را کند و یا سیبزمینیها تا انتهای زمان پخت له شوند.
عدسی کمی خوشمزهتر با کدو حلوایی
اگر در پاییز و زمستان عدسی درست میکنید میتوانید از کدو حلوایی برای دادن طعم بهتر استفاده کنید. کدو حلواییهای را رنده و یا نگینی کنید و در اواسط پخت به عدسی اضافه کنید. این کار هم کمی لعاب به عدسی میدهد، هم آن را تبدیل به غذایی مفید برای پیشگیری از سرما خوردگی میکند و هم کمی طعم آن را رو به شیرینی میبرد. البته شیرینی آن به حدی نیست که دل را بزند و یا بر طعم اصلی خوراک عدسی غالب شود.
عدسی خیلی خوشمزه با رب گوجه فرنگی
اضافه کردن کمی رب گوجهفرنگی به پیازداغها و تفت دادنشان با هم میتواند طعم ویژهای به خوراکتان بدهد. فقط توجه کنید که رب گوجه پروسه پخت را کمی طولانی میکند. در این صورت بهتر است یک ساعت بیشتر به عدسی زمان دهید تا کاملا جا بیافتد.
عدسی مجلسی با آرد
اگر دوست ندارید به جز عدسها چیزی در خوراک عدسی دیده شود و در عین حال نمیخواهید خوراکتان به اصطلاح قدیمیها آب یک طرف و دان یک طرف باشد، میتوانید کمی آرد گندم را تفت دهید، در آب سرد خوب حل کنید و پنج دقیقه آخر پخت به عدسیها اضافه کنید.
همزنهای برقی به دو دستهٔ رومیزی و دستی تقسیم میشوند. همزنهای برقی رومیزی دارای پایه هستند. همزنهای برقی دستی را هنگام استفاده در دست میگیرند و میتوانند جابجا کنند. موتور همزنهای برقی از نوع اونیورسال با سرعتی حدود ۱۰٬۰۰۰ دور در دقیقه است. با استفاده از چرخدنده دور بازوهای همزن را به نزدیک ۵۰۰ دور در دقیقه کاهش میدهند. چرخدهندهها در کنار کاهش دور باعث بالا رفتن گشتاور اعمالی و تبدیل حرکت افقی آرمیچر موتور به حرکت عمودی بازوهای همزن میشوند. در برخی از انواع این همزنها بازوهای چرخان را میتوان با توجه به غلظت مواد انتخاب کرد. انتخاب مناسب بازوها در افزایش عمر مفید چرخدندهها مؤثر خواهد بود. همزنهای برقی معمولاً دارای چندین سرعت کاری مختلف هستند، تغییر سرعت معمولاً به وسیلهٔ کلیدی که روی دستگاه است و با اعمال ولتاژ به بخشی از سیمپیچی موتور انجام میشود. هر چه تعداد دور سیمپیچی بالشتک استاتور کمتر باشد، سرعت بیشتر خواهد شد. همچنین ممکن است از دیود برای کاهش ولتاژ اعمالی به سیمپیچها استفاده شود
اگر عادت ندارید زیاد آشپزی کنید و گاهی تخم مرغ هم میزنید، خامه برای تزئین شیرینیجات درست میکنید، یا شیرینی میپزید، یک همزن دستی ساده میتواند به سادگی نیازهای شما را برطرف کند. یک همزن دستی ساده نسبت به یک همزن برقی، فضای بسیار کمتری را داخل آشپزخانه اشغال میکند. علاوه بر این، قیمت آن نیز نسبت به مدلهای دیگر خیلی ارزانتر است. اگر هم نگران مخلوط شدن مواد غذایی به شکل یکپارچه هستید، میتوانید در هنگام مخلوط کردن، کاسه را با استفاده از حرکات چرخشی تکان بدهید.
با این حال، مخلوط کردن مواد غذایی با استفاده از یک همزن ساده کار سخت و زمانبری است و شما باید دائما کاسه و همزن را تکان بدهید. همزنهای دستی ساده ارزانتر، تنها یک سر صاف برای مخلوط کردن مواد غذایی دارند، اما مدلهای کمی گرانتر، ممکن است یک سر گرد به شکل بالون و یک میله مخصوص خمیر نان هم داشته باشند.
علاوه بر این، بعضی از مدلهای همزن ساده برای میزان مواد غذایی که قرار است با استفاده از آنها مخلوط کنید و مدت زمان استفاده از همزن، محدودیت دارند؛ برای اینکه از سوختن موتور کوچک همزن جلوگیری بشود. این مدل همزنها معمولا 5 مدل تنظیم سرعت مختلف دارند، در حالی که یک همزن برقی حرفهای میتواند تا 10 مدل تنظیم سرعت مختلف نیز داشته باشد. در ضمن، زمانی که با استفاده از یک همزن ساده مواد غذایی را مخلوط میکنید، احتمال اینکه اطراف آن کثیف بشود زیاد است؛ چون حجم کاسه بزرگ است، اندازه سر همزن کوچک است، و هیچ محافظی در اطراف آن وجود ندارد تا از پاشیده شدن مواد غذایی جلوگیری کند.
اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به خوردن ساندویچ علاقه مند هستید، داشتن یک ساندویچ ساز در منزل را فراموش نکنید. البته بسیاری از افراد وجود این وسیله را در آشپزخانه ضروری نمی دانند اما اگر زمان کافی برای پخت و پز ندارید و یا اگر فرزند کوچکی در منزل دارید وجود این وسیله بسیار کاربردی است.
ساندویچ سازها از دو صفحه تشکیل شده اند. این دو صفحه دارای مکان های خاصی برای قرار دادن ساندویچ ها هستند. البته تعداد این جایگاه ها در ساندویچ ساز های مختلف متفاوت است. در وسط هر یک از این خانه ها نیز یک بر آمدگی ایجاد شده است که نان مربعی ساندویچ را به دو نیم تقسیم می کند.
در ساندویچ سازهای پیشرفته تر قابلیت صفحات گریل نیز قرار داده شده است. در این نوع از ساندویچ سازها علاوه بر درست کردن ساندویچ، می توانید گوشت را هم گریل کنید.
ساندویچ ساز چگونه کار میکند؟
این دستگاه دو المنت فلزی دارد که وقتی آن را روشن میکنید شروع به تولید حرارت میکند و نان ها را گرم میکند. این دستگاه با تنظیمات مختلفی به شما کمک میکند تا میزان تست شدن نان را تعیین کنید.
بهتر است که جنس صفحات ساندویچ ساز نچسب باشد که تمیز کردن آن راحت تر باشد. به خصوص اگر ساندویچ شما پنیر داشته باشد دیگر نگران چسبیدن آن به صفحات نیستید.
یک ویژگی غیر معمول است. به وسیله قابلیت تنظیم حرارت شما میتوانید تعیین کنید که میخواهید ساندویچتان گرم، ترد یا برشته باشد. اغلب ساندویچ ساز ها دارای شاخص نور سبز و قرمز هستند. چراغ سبز این هشدار را به شما میدهد که ساندویچ شما آماده است.