طرز تهیه همبرگر در خانه

گوشت همبرگر بیشتر گوشت گاو است و ممکن است به صورت کبابی درست شود یا سرخ شود. میان گوشت و نان همبرگر معمولاً کاهو، سس گوجه فرنگی یا سس مایونز، خردل، پیاز و دیگر مخلفات هم قرار داده می‌شود. همبرگر را معمولاً در بشقاب در کنار سیب زمینی سرخ کرده یا چیپس سرو می‌کنند.

همبرگر تقریباً در تمام کشورها با همین نام نامیده می‌شود، بجز در انگلستان که به آن بیف‌برگر یا برگر می‌گویند.

اگر لایه‌ای از پنیر پرورده (ورقه‌ای) بر روی گوشت همبرگر گذارده شود به اینگونه همبرگر، چیزبرگر گفته می‌شود.

واژه هَمبـِرگِر از زبان آلمانی می‌آید به معنای «متعلق به شهر هامبورگ» و بنا به بعضی گزارش‌ها ham در زبان آلمانی به معنای گاو یا گوشت گاو و burg به معنای تپه است و er کلمه اطلاق است. یک متعلق به. با این حال برخی در درک آن مرتکب اشتباه شده و آن را ترکیبی از "هَم" و "برگر" می‌پندارند ("هَم" در انگلیسی یعنی کالباس ژامبون.)

در ایران از مخلوط گوشت گوسفند و گوشت گوساله استفاده می شود٫ زیرا چربی آن تنظیم و بیشتر شده و مزه خیلی خوبی به گوشت می دهد.

مواد لازم

  • 500 گرم گوشت چرخ کرده گاو
  • 6 عدد نان برگر
  • 1 عدد زرده تخم مرغ

مواد لازم برای سس همبرگر

  • 1 فنجان سس مایونز
  • ½ فنجان سس کچاپ
  • ¼ فنجان سس خردل
  • 2 قاشق چایخوری پیاز ریز خرد شده
  • ¼ قاشق چایخوری سیر ریز خرد شده
  • ⅛ قاشق چایخوری سرکه سفید
  • سس تند و فلفل برای طعم‌دار کردن سس

مواد لازم برای مخلفات همبرگر

  • 2 عدد گوجه فرنگی حلقه حلقه شده
  • 6 تکه پنیر ورقه ای
  • چند عدد برگ کاهو
  • سس گوجه فرنگی
  • سس مایونز

دستور العمل‌

  • سس مایونز، کچاپ، خردل، پیاز، سیر و سرکه را در یک کاسه هم بزنید. فلفل تند و فلفل سیاه را به سس اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید. روی سس را بپوشانید و برای یک ساعت بگذارید تا در یخچال بماند تا هنگام سرو همبرگر از آن استفاده کنید.
  • مقداری گوشت گاو با کیفیت که حدودا 20 درصد چربی دارد خریداری کنید. اگر از مقدار بیشتری چربی در گوشت خود استفاده کنید، در هنگام سرخ کردن همبرگرها همه چربی آن‌ها روی شعله فر یا گریل می‌ریزد و برگرهای شما خشک می‌شوند.
  • سپس گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. بقیه مواد اولیه همبرگر را داخل این کاسه بریزید. در مرحله بعدی، سیر و پیاز را خرد کنید. سپس آن‌ها را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله، هر ادویه دیگری که دوست دارید را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
  • حالا می‌توانید هر چاشنی دیگری که دوست دارید، از جمله سس خردل، سس کچاپ، و سبزیجات تازه و خرد شده را به همبرگر خود اضافه کنید. اضافه کردن این مواد به گوشت همبرگر باعث می‌شود که هم طعم آن بهتر بشود و هم بوی بد گوشت خام گرفته بشود.
  • سپس زرده تخم مرغ را به مواد اولیه دیگر اضافه کنید. در ابتدا یک عدد زرده تخم مرغ را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و سپس این ترکیب را به مواد اولیه دیگر اضافه کنید.
  • بهتر است که برای مخلوط کردن این مواد با هم در ابتدا از یک قاشق، و سپس از دست‌های تمیز خود استفاده کنید. در نهایت مواد اولیه را به شکل همبرگر دربیاورید.
  • سعی کنید تا جایی که می‌توانید، کمتر گوشت را در دست‌های خود فشار بدهید تا چربی آن هدر نرود. مواد را به 6 گلوله گوشت مساوی تقسیم کنید و سپس هر کدام از این گلوله ها را روی کف دست خود قرار داده، و به آرامی آن‌ها را به شکل همبرگر درست کنید.
  • در ابتدا همه همبرگرها را به شکل مرتب داخل یک بشقاب بزرگ بچینید. بعد از اینکه این کار را انجام دادید، با استفاده از یک لایه کاغذ روغنی یا سلفون، روی آن‌ها را بپوشانید.
  • سپس همبرگرها را داخل یخچال قرار بدهید تا برای مدت 30 دقیقه خنک و کمی سفت بشوند.
  • در ابتدا کمی روغن یا کره داخل ماهیتابه مورد نظر بریزید و همبرگرها را خوب سرخ کنید. برای اینکه در این روش همبرگرها کاملا مغز پخت بشوند، بهتر است که درجه حرارت گاز را خیلی کم کنید و اجازه بدهید که برگرها برای مدت طولانی تری پخته بشوند.
  • زمانی که پختن همبرگرها تمام شد، آن‌ها را سرو کنید. شما می‌توانید برگرهای خود را همراه با نان و مخلفاتی که در بخش قبلی گفتیم به شکل ساندویچ سرو کنید.


آموزش آشپزی

خرید زودپز فقط با یک نکته مهم و کاربردی

پختن مواد غذایی ممکن است در یک ظرف در بسته و تحت فشار به نام زودپَز انجام شود. این روش، سرعت پخت را افزایش می‌دهد و ویتامین‌های غذا نیز بهتر در آن باقی می‌مانند.

بدنه دیگ زودپز را از جنس فولاد ضدزنگ یا آلیاژی از آلومینیوم می‌سازند. روی درپوش این وسیله هم یک دریچه اطمینان وجود دارد. وقتی فشار بخار آب به حدی می‌رسد که ظرف نمی‌تواند آن را تحمل کند، این دریچه باز می‌شود تا بخار آب از آن خارج شود. در محل اتصال درپوش به بدنه، حلقه‌ای لاستیکی وجود دارد که از خارج شدن بخار آب جلوگیری می‌کند.

مخترع دیگ زودپز فیزیکدانی فرانسوی بود به نام دنیس پاپن که این گونه دیگ را در سال ۱۶۷۹ اختراع کرد. نخستین زودپزهای آلومینیومی در سال ۱۹۱۵ ساخته شدند و در سال ۱۹۳۷ شخصی به نام آلفرد ویشلر زودپز کوچکی را برای مصرف در آشپزخانه‌های نوین به بازار آورد.

نکاتی برای خرید زودپز


اندازه و گنجایش زودپز

انتخاب کردن اندازه یک زودپز، کار چندان آسانی نیست؛ چون اندازه زود پز نشان نمی‌دهد که واقعا چه مقدار مواد غذایی داخل آن جای می‌گیرد. بعضی از برندهای تولید کننده زودپز، میزان گنجایش آن را به واحد لیتر (بیشتر در برندهای اروپایی و آسیایی)، و بعضی دیگر به واحد کوارت روی محصول درج می‌کنند. به طور کلی، بهتر است که تنها دو سوم از ظرفیت کلی یک زود پز را استفاده کنید. این مقدار برای پختن حبوبات و غلات، یک دوم حجم کلی زود پز است؛ چون این نوع مواد غذایی در هنگام پخته شدن، پف می‌کنند.

برای اینکه انجام دادن محاسبات برایتان آسان‌تر بشود، می‌توانید به ازای هر فرد در خانواده، 1 لیتر گنجایش در نظر بگیرید. در نتیجه، شما می‌توانید با استفاده از یک زود پز با گنجایش 6 لیتر حداکثر به اندازه 6 نفر غذا درست کنید. البته هرچه اندازه یک زود پز کوچکتر باشد، بهتر است، چون محاسبه مقدار غذا و آشپزی کردن با یک زود پز بزرگ کار سخت‌تری است.

اگر تنها زندگی می‌کنید یا خانواده پر جمعیتی ندارید، بهتر است که یک زودپز با حداکثر گنجایش 6 تا 8 لیتر تهیه کنید. اکثر دستورالعمل‌های غذایی که به صورت آنلاین یا در کتاب‌های آشپزی وجود دارند هم بر اساس زود پزهایی با این مقدار گنجایش نوشته می‌شوند.

اگر دوست داشته باشید و اگر به اندازه کافی بودجه داشته باشید، می‌توانید دو عدد زودپز غیر برقی با دو اندازه متفاوت تهیه کنید. معمولا سایز کوچکتر این نوع زود پز، برای درست کردن انواع سس، انواع مربا، و غداهای کم حجم بسیار مناسب است.

چگونه یک پوره سیب زمینی خوشمزه درست کنم؟

پوره سیب‌زمینی غذایی است که از پوره کردن سیب‌زمینی پخته شده درست می‌شود. دستور پخت این غذا تا قبل از ۱۷۴۷ وجود نداشت و اولین بار در کتاب هنر آشپزی از هانا گلس دیده شد.پودر پوره سیب‌زمینی و فریز شدهٔ آن نیز در بازار موجود است. اما ما قصد داریم طرز تهیه پوره سیب زمینی با شیر  را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه پوره سیب زمینی ساده


مواد لازم

  • 3 عدد سیب زمینی
  • کره به مقدار لازم
  • 1 پیمانه شیر
  • نمک و فلفل و ادویه

دستور العمل‌

  • سیب زمینی‌ها را با کمی آب بپزید و بعد از پختن پوست آن‌ها را جدا کنید.
  • سیب زمینی را با پوره ساز پوره کنید.
  • کره آب شده را به پوره سیب زمینی اضافه کنید و هم بزنید تا به طور کامل به خورد سیب زمینی برود. مقدار کره‌ای که به سیب زمینی اضافه می‌کنید بر اساس ذائقه شما می‌تواند کم و زیاد شود.
  • در این مرحله نمک و فلفل و ادویه‌های دلخواه خود را اضافه کنید و مخلوط کنید.
  • در مرحله آخر شیر گرم را کم کم به پوره اضافه کنید، چون به خاطر نوع سیب زمینی مقدار شیری که لازم است به آن اضافه کنید کم و زیاد می‌شود.
  • بعد از اینکه بافت پوره نرم و کرمی شد می‌توانید آن را با تکه‌ای کره و جعفری خرد شده تازه تزیین کنید.

منبع

آموزش آشپزی

خرید تابه گریل

غذاهای گریل‌شده یا کبابی را اغلبمان دوست داریم. همبرگرها، استیک‌ها و غذاهایی از این قبیل معمولا روی باربیکیو یا تنور ذغالی بسیار خوشمزه‌تر می‌شوند، اما اگر به‌دلیل فضای بسته منزل یا دلایل دیگر از این نظر در مضیقه هستید، می‌توانید تابه گریل غیربرقی را امتحان کنید.

این تابه شبیه تابه‌های معمولی است با این تفاوت که عمق آن کم است و کف آن شیار دارد. این شیارها به‌منظور ایجاد خطوط برشته قهوه‌ای رنگ روی غذاها مخصوصا غذاهای گوشتی طراحی شده‌اند تا حالت و شکل غذاهای کباب‌شده روی باربیکیو یا تنور را ایجاد کنند.

خرید تابه گریل


هر چند تابه گریل غیربرقی کلا جای کباب‌پزها را نمی‌گیرد، اما طرفداران خاص خودش را دارد. این مدل از نوع تابه برقی آن ساده‌تر است، فضای زیادی را هم اشغال نمی‌کند و به راحتی می‌توان با آن کار کرد. به‌همین‌دلیل خرید آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

نکاتی که قبل از خرید تابه گریل غیربرقی باید بدانید

بدنه تابه: آلومینیوم، چدن، استیل یا سرامیک؟


اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید در هنگام خرید تابه گریل در نظر بگیرید، جنس ماده استفاده شده در ساخت تابه است. تابه گریل را از جنس‌های مختلفی می‌سازند که هر یک ویژگی خاصی به تابه می‌بخشند:

۱. آلیاژهای آلومینیوم

تابه گریل ساخته شده از آلیاژ حاصل از ریخته‌گری آلومینیوم گرما را به‌صورت یکنواخت توزیع می‌کند. این آلیاژ را با چند لایه نچسب می‌پوشانند تا هم دماهای بالا را تحمل کند و هم اینکه غذا به کف آن نچسبد.

۲. فولاد ( استیل) ضد‌زنگ

تابه‌های گریل ساخته شده از فولاد ضدزنگ سریع گرم می‌شوند. طراحی این تابه بسیار مقاوم و بادوام است و دارای روکش نچسب هستند که غذا به آنها نچسبد. به‌خاطر انتقال حرارت مناسب، غذا خیلی خوب و یکنواخت پخته می‌شود. این تابه‌ها در برابر ضربه و سقوط مقاوم هستند و به‌راحتی نمی‌شکند یا ترک برنمی‌دارد.

۳. چدن لعاب‌کاری‌شده

تابه گریل ساخته‌شده از این جنس می‌تواند در برابر حرارت فوق‌العاده بالا مقاومت کند و چون لعاب‌کاری شده است غذا به کف ظرف نمی‌چسبد. این تابه‌ها بسیار مقاوم هستند و مدت‌های طولانی دوام می‌آورند.


دقت کنید که اگر تابه گریل چدنی خریداری می‌کنید، باید لعاب‌کاری شده باشد. تابه‌های گریل چدنی لعاب‌کاری شده بادوام هستند، راحت تمیز می‌شوند و غذا به آنها نمی‌چسبد.

۴. سرامیک

با وجود اینکه تابه گریل سرامیکی توان بالایی در جذب و نگهداری گرما دارد و غذا اصلا به آن نمی‌چسبد، اما تابه‌های گریل ساخته شده از آن به هیچ‌وجه بادوام نیستند و ممکن است در صورت سقوط و یا ضربه ترک بردارند و یا بشکنند.

منبع

مجله آشپزی

آش دوغ اردبیلی را اینگونه بپزید

آش دوغ یکی از خوراک‌های سنتی استان اردبیل است. همچنین در برخی مناطق مانند کردستان، کرمانشاه، اصفهان، کاشان، استان فارس، همدان، چهارمحال وبختیاری، قزوین و تالش نیز آش دوغ پخته می‌شود. این آش با حبوباتی همچون نخود و لوبیا، سبزی‌ها، تره و گشنیز و انواع سبزی‌های کوهی و محلی پخته شده و در نهایت از دوغ برای مزه‌دار کردن آن استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه آش دوغ را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه آش دوغ اردبیلی

مواد لازم

  • 300 گرم گوشت چرخ کرده
  • 1 عدد پیاز
  • ½ لیوان برنج
  • ½ لیوان آرد برنج
  • 4 کیلوگرم دوغ
  • روغن، نمک و فلفل به مقدار لازم
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • 1 کیلوگرم سبزی (تره، گشنیز و سیر)

دستور العمل‌

  • گوشت را با نمک، فلفل و پیاز رنده شده و آب گرفته شده مخلوط کنید و به شکل قلقلی درآورید؛ سپس در کمی روغن تفت دهید.
  • دوغ را با آرد برنج، برنج و تخم مرغ مخلوط کنید و روی اجاق بگذارید و مرتب هم بزنید تا نبرد.
  • وقتی مخلوط جوش آمد سبزی، پیاز داغ و کوفته ریزه را همراه فلفل فراوان اضافه کرده و صبر کنید تا آش جابیافتد.
  • می‌توانید روی آن را با فلفل و روغن و پیاز داغ تزئین کنید