آش دوغ یکی از خوراکهای سنتی استان اردبیل است. همچنین در برخی مناطق مانند کردستان، کرمانشاه، اصفهان، کاشان، استان فارس، همدان، چهارمحال وبختیاری، قزوین و تالش نیز آش دوغ پخته میشود. این آش با حبوباتی همچون نخود و لوبیا، سبزیها، تره و گشنیز و انواع سبزیهای کوهی و محلی پخته شده و در نهایت از دوغ برای مزهدار کردن آن استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه آش دوغ را به شما آموزش دهیم.

- 300 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 عدد پیاز
- ½ لیوان برنج
- ½ لیوان آرد برنج
- 4 کیلوگرم دوغ
- روغن، نمک و فلفل به مقدار لازم
- 2 عدد تخم مرغ
- 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ
- 1 کیلوگرم سبزی (تره، گشنیز و سیر)
گوشت را با نمک، فلفل و پیاز رنده شده و آب گرفته شده مخلوط کنید و به شکل قلقلی درآورید؛ سپس در کمی روغن تفت دهید.
دوغ را با آرد برنج، برنج و تخم مرغ مخلوط کنید و روی اجاق بگذارید و مرتب هم بزنید تا نبرد.
وقتی مخلوط جوش آمد سبزی، پیاز داغ و کوفته ریزه را همراه فلفل فراوان اضافه کرده و صبر کنید تا آش جابیافتد.
میتوانید روی آن را با فلفل و روغن و پیاز داغ تزئین کنید