طرز تهیه بورک اسفناج به سبک ترکیه ای

مواد لازم

    آرد: ۲ پیمانه
    تخم مرغ: یک عدد
    نمک: یک قاشق چای خوری
    آب: به مقدار لازم

مواد لازم میانی

    برگ اسفناج (تازه): ۳۰۰ گرم
    پنیر ریکوتا (رنده شده): یک پیمانه
    روغن زیتون: یک قاشق چای خوری
    پیازچه تازه (قسمت سبزرنگ): ۴ عدد
    نمک: به مقدار لازم
    فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
    فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم

مواد اضافی

    کره (ذوب شده): یک قاشق چای خوری
    زرده تخم مرغ: ۲ عدد
طرز تهیه بورک اسفناج

طرز تهیه

۱. ابتدا برای تهیه مواد میانی برگ اسفناج و قسمت سبزرنگ پیازچه را خرد کنید وب ا پنیر رنده شده، روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز پودر شده مخلوط کنید.

۲. برای تهیه خمیر، آرد، تخم مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید. آب را اضافه و مخلوط کنید. خمیر را به خوبی ورز دهید. خمیر را به چهار قسمت کرده و هر یک را روی سطح کار با وردنه ورز دهید.

۴. سینی فر را چرب کرده و یک لایه خمیر در آن قرار دهید. مقداری کره ذوب شده روی آن بمالید. مخلوط اسفناج را روی خمیر پخش کنید. سه لایه دیگر خمیر را نیز با کره ذوب شده چرب کرده و روی لایه اسفناج قرار دهید.

۵. زرده تخم مرغ را کمی زده و با برس روی خمیر بمالید. سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا بورک طلایی و برشته شود. سپس برش داده و سرو کنید.

بهترین روش برای تهیه عدس پلو با ماهیچه چیست؟

 مواد لازم برای تهیه عدس پلو با ماهیچه


گوشت گوسفندی از قسمت های چرب مثل سردست یا قسمتی از دنده ها به همراه ماهیچه 

(گوشت بدون استخوان ٧٠٠ - ٥٠٠ گرم و گوشت با استخوان یک کیلو)

برنج دو و نیم پیمانه

عدس دو و نیم پیمانه

پیاز برای پختن گوشت ١ عدد بزرگ

پیاز داغ ریز سرخ شده در صورت تمایل

نمک فلفل ادویه به میزان لازم

طرز تهیه عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو با ماهیچه

توضیح دادن غذایی که تقریبا مطمئنی همه بلدن یه مقدار سخته. اما وقتی احتمال می دم شاید یه دانشجو، یه تازه عروس یا یه آقای مجرد بتونه ازش استفاده کنه، ترجیح می دم کما فی السابق بند به بند توضیح بدم. پس ...

ابتدا گوشت رو با پیاز و سیر و نمک، فلفل و ادویه می پزیم.

معمولا زیاد می شنویم که نمک گوشت قرمز رو باید آخر سر بزنیم تا گوشت سریع تر بپزه. ولی من هیچ وقت نتونستم در این رابطه خودم رو مجاب کنم و چون احساس می کنم با اینکار نمک به خوبی به خورد گوشت نمی ره و گوشت، اون طعمی که باید رو نمی گیره ترجیحاً غذام رو زودتر می پزم تا نگران زود و دیر پخته شدنش نباشم. به جز این مورد که چون صحبت آموزش بود لطف کردم، نصف نمک رو اول کار و نصف اون رو اخر کار اضافه کردم. به هرحال اواخر پخت گوشت، عدس رو هم با مقدار کمی آب می پزیم در حدی که ضمن پخته بودن له نشه. (مادر من گاهی عدس رو با آب گوشت می پزن که خوب مسلماً خیلی خوشمزه تر می شه).

ما معمولاً برنج عدس پلو رو آبکش می کنیم. پس به همون روش پلوی آبکش، برنج رو بسته به نوع و مقاوتش از قبل می خیسونیم و همراه مقداری روغن داخل آب جوش می ریزیم. در اواخر کار یکی دو لیوان آب سرد به برنج اضافه می کنیم تا شوک ببینه و بیشتر قد بکشه و بعد آبکشش می کنیم که همونطور که می دونین برای پلوهای مخلوط بهتره برنج رو کمی زنده تر برداریم.

در آخر کمی روغن ته ظرف می دیم و روی هر لایه برنج یک لایه عدس می ریزیم، یک لایه مونده به تمام شدن مواد، گوشت رو گذاشته و روی اون رو با بقیه برنج و عدس می پوشونیم.

 و نهایتا برنج رو دم کرده و بعد از نیم ساعت غذای ما آماده است.


ادویه عدس پلو

برای خوش عطرتر شدن عدس پلو می‌توانید از ادویه پلویی استفاده کنید. ادویه را لابه لای عدس پلو بپاشید و بعد آن را دم کنید و با گوشت مخلوط کنید. در یزد عدس پلو همراه با شوید خشک و دارچین که لابه لای برنج و عدس آبکش شده پاشیده می‌شود پخته می‌شود. این عدس پلو طعم خاص و متفاوتی دارد که می‌توانید امتحان کنید. همچنین اگر دوست داشته باشید می‌توانید کمی پودر زیره هم به عدس پلو اضافه کنید.

2 غذای فوق العاده که می توانید با بادمجان همین امشب تهیه کنید

کشک بادمجان، خورشت بادمجان و بادمجان شکم پر سه عنوان برای محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که پایه و اساس آن‌ها بادمجان هست. اما غذاهایی که با بادمجان می‌توان تهیه کرد به این موارد ختم نمی‌شود، در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین غذا با بادمجان بپردازیم و لیستی از آن‌ها را به شما ارایه کنیم. با سایت آشپزی فودوتو همراه ما باشید.


بادمجان شکم پر 


مواد لازم:


مربای چیلی، بادمجان، پنیر فتا، پولنتا و روغن زیتون.

طرز تهیه:


برای طبخ بادمجان پرشده با مربای چیلی و پنیر فتا در خمیر پولنتا (Aubergine stuffed with chilli jame and feta in polenta crust)، فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. بادمجان‌ها را از طول برش بزنید و سپس یک شکاف در کنار هر برش درست کنید تا یک جیب تشکیل شود. شکاف را با احتیاط باز کنید و در آن، مربای چیلی و پنیر فتا بریزید. سپس دور آن را فشار دهید تا پنیر به بیرون نریزد.


هر تکه بادمجان را در یک کاسه شیر فرو ببرید و سپس بیرون بیاورید. بادمجان‌ها را تکان دهید تا شیر از آن‌ها چکه نکند. سپس آن‌ها را در پولنتای مزه‌دار شده بغلتانید. هر تکه بادمجان را در روغن زیتون و روی حرارت متوسط رو به بالا سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. سپس آن‌ها را در سینی مخصوص فر بچینید و به مدت ۱۰ دقیقه در فر بپزید تا کاملا نرم شوند و بپزند.

غذا با بادمجان


بادمجان کبابی


مواد لازم:


سیر پوست‌کنده، نمک، کلم برگ خردشده، روغن زیتون، سرکه بالزامیک، سبزیجات معطر خشک مانند ریحان، پونه کوهی و آویشن، جعفری تازه خردشده و پسته بوداده.

طرز تهیه:


فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. پوست بادمجان‌ها را بگیرید و از طول به قطعات نازک برش بزنید. دو سمت بادمجان‌ها را با نمک دریایی مزه‌دار کنید و سپس آن‌ها را در یک ماهیتابه روی حرارت ملایم گاز به مدت ۱۵ دقیقه سرخ کنید. در همین حین، کلم برگ‌ها را بشویید و اجازه دهید تا خشک شوند. روی آن‌ها روغن زیتون بپاشید و به مدت ۵ دقیقه در فر، بپزید. سپس آن‌ها را زیر و رو کنید و دوباره برای ۵ دقیقه بپزید تا کاملا برشته و قهوه‌ای شوند. کلم برگ‌ها را از فر دربیاورید و کنار بگذارید.


بادمجان‌ها را روی کاغذ روغنی بگذارید تا روغن اضافه آن‌ها کشیده شود. سپس آن‌ها را به تکه‌های کوچکتر تقسیم کرده و با سیر مخلوط کنید. بادمجان و سیر را در یک سینی مخصوص فر بچینید و روی آن‌ها، سبزیجات خشک، روغن زیتون و سرکه بالزامیک بریزید. سینی را به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید. ترکیب سبزیجات را پس از ۱۵ دقیقه چک کنید و آن‌ها را هم بزنید. آن‌ها در نهایت باید قهوه‌ای رنگ و نرم شده باشند.


کلم برگ، بادمجان و سیر پخته را به همراه جعفری و پسته‌های بوداده در یک غذاساز بریزید و میکس کنید تا یک مخلوط نسبتا صاف و یکدست حاصل شود. غذای خود را مزه کنید و طبق مزاج خود به آن، نمک و فلفل بزنید. سپس آن را در دمای اتاق با نان تست «کراستینی» (crostini) سرو کنید.

طرز تهیه خورشت کرفس با لوبیا

مواد لازم برای خورشت کرفس با لوبیا

  • یک دسته کامل کرفس
  • یک قاشق غذاخوری سبزی قورمه سرخ شده
  • ۲۰۰ گرم جعفری
  • یک قاشق غذاخوری نعنای خشک
  • ۴۰۰ گرم گوشت خورشتی
  • نصف پیمانه لوبیا چیتی
  • ۳ عدد پیاز پوست کنده و نگینی خردشده
  • ۲ قاشق غذاخوری رب انار
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه گوشت به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت کرفس

. آماده‌سازی لوبیا: لوبیا چیتی را از یک شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس  لوبیا چیتی را آبکش کنید و در یک قابلمه با آب تازه بپزید.

۲. آماده‌سازی گوشت: قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید تا داغ شود. سپس پیازهای نگینی خردشده را در روغن بریزید و تفت دهید تا بافت آن‌ها نرم و رنگ آن‌ها عسلی شود. سپس زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بوی خامی زردچوبه از بین برود.

۳. گوشت خورشتی را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس ادویه گوشت و فلفل را به گوشت بیفزایید و تفت دهید.

۴. در قابلمه آب بریزید تا روی گوشت را بپوشاند. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.

۵. آماده‌سازی کرفس و سبزی: برگ کرفس خردشده و جعفری تازه را با کمی روغن تفت دهید و سپس سبزی قورمه را به آن اضافه کنید. در انتها نعنای خشک را در ماهیتابه بریزید و پس از چندثانیه شعله گاز را خاموش کنید تا نعنا نسوزد.

۶. پس از پخت گوشت، کرفس و سبزیجات سرخ شده را در آن بریزید.

۷. رب انار و رب گوجه فرنگی را با کمی روغن در یک ماهیتابه جداگانه تفت دهید و همراه با لوبیای پخته آبکش کرده در قابلمه خورشت بریزید. خورشت را مزه کنید و به اندازه کافی در آن نمک بریزید. سپس اجازه دهید تا خورشت برای چند دقیقه جا بیفتد.

۸. خورشت کرفس را با برنج زعفرانی سرو کنید.

چگونه نان شیرمال ترکی تهیه کنیم؟

نان به عنوان یکی از اصلی ترین گزینه در زنجیره غذایی است و انواع مختلفی دارد، یکی از پرطرفدارترین نان ها در دنیا نان شیرمال است که مانند نان فطیر پخته می شود نان شیرمال طرز پخت های مختلفی دارد.


مواد لازم 


آرد : 6 فنجان

روغن : دو سوم فنجان

زرده تخم مرغ : دو عدد

شیر : یک فنجان

شکر : دو سوم فنجان

خمیر مایه تازه : یک قاشق سوپ خوری

نمک : یک قاشق چای خوری

آب ولرم : به مقدار لازم

زنجبیل :یک قاشق چای خوری(سلیقه ای )

کنجد : یک سوم فنجان

کره و شیر : به میزان لازم

طرز تهیه نان شیرمال

طرز تهیه نان شیرمال ترکی

خمیرمایه و یک قاشق مرباخوری از شکر را در شیر گرم حل کرده و بگذارید تا کاملاً پف کند.


سپس آرد را در ظرف بزرگی ریخته، روغن، شکر ، نمک ، زرده تخم مرغ و در صورت تمایل زنجبیل را هم افزوده و شیر و آب را به تدریج به آن اضافه کرده و مخلوط را خوب به هم زنید، که خمیر به دست آمده نرم باشد.


۵ یا ۶ دقیقه خمیر را خوب ورز داده و آن را به ۴ یا ۶ قسمت مساوی تقسیم و گلوله، گلوله کنید. روی خمیر را بپوشانید و ۳ ساعت بماند تا جا بیفتد.


سپس سینی فر را کمی چرب کرده و با وردنه هر یک از گلوله ها را به قطر یک و نیم سانتی متر پهن و به شکل بیضی درآورید.


آن را در سینی فر قرار داده و با قالب گرد روی خمیر را نقش دهید. کنجد و زرده تخم مرغ را با یک قاشق مرباخوری مخلوط کرده و روی خمیر بمالید خمیر را ۲۰ دقیقه استراحت مجدد دهید . برای پوک شدن نان سینی را در وسط فر با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه گذاشته، تا نان پخته و طلایی شود.


بعد سینی را از فر خارج کرده، نان را بگذارید کمی سرد شود، سپس روی آن کمی شیر بریزید و کره بمالید، که نان براق و نرم شود.