در خرید پنیر پارمزان باید به نکاتی دقت کنید. مثلا توجه به ظاهر آن و رنگی که دارد، کلید مهمی در یافتن بهترین پنیر از این نوع است. به این نکته دقت داشته باشید:
هر چقدر رنگ پنیر در لایههای بیرونی تیرهتر باشد، خرید آن بهتر است. پنیرهایی هم که کمرنگند و رنگشان مایل به سفید است، گزینههای خوبی نیستند. وجود تَرَک در بافت پنیر هم نشان از موقعیت نهچندان مطلوب آن دارد. البته اینها زمانی میتوانند در نظر گرفته شوند که پنیر به شکل قالبی عرضه شود و نه رندهشده. این نشانههایی که گفته شد، حکایت از قدیمی و ماندهبودن پنیر دارند.
شکل و بو
دو عنصر اصلی که باید در هنگام خرید پنیر پارمسان به آنها دقت کنید، شامل شکل و بوی پنیر میشود. درباره شکل که تاحدودی صحبت کردیم. پنیر نباید ترکخورده باشد، بوی ترشی و طعم ماندگی بدهد. وجود کپک در آن را هم بررسی کنید. بوی پنیر باید شبیه شیر باشد و زننده و ناخوشایند به مشامتان نرسد.
بستهبندی
بستهٔ حاوی پنیر پارمزان باید کاملا مهرومومشده و دربسته باشد. یعنی هیچگونه سوراخ و راه نفوذ هوایی در آن نباشد. راهیافتن هوا به داخل بستهبندی باعث اکسیدشدن و از طعمافتادن پنیر میشود.
البته در ایران معمولا پنیرهای پارمسان رندهشده در بستهبندی به فروش میرسند و بدیهی است که نه تنها پنیر بلکه هر جنس دیگری که میخرید باید بستهبندی بدون سوراخ و سالم داشته باشد. اما باز هم این موضوع را برای پنیر پارمزان بیشتر بررسی کنید چون هواخوردن به این پنیر، آن را بدمزه میکند. اگر هم بحث خرید فلهای به میان است که دیگر قرارداشتن پنیر در پلاستیک و بستهبندی دربسته مهمتر میشود.
زمان تولید و ماندگاری
مدتزمانی که از تولید پنیر پارمزان میگذرد روی طعم آن اثرات مستقیمی دارد. عمر این محصولات معمولا بین ۱۸ تا ۲۰ ماه است. پنیرهای پارمزانی که ۱۲ ماه از تولیدشان میگذرد معمولا طعم شیر در آنها غالب است و رگههایی از ترشی و طعم اسیدی هم زیر دندان ایجاد میکنند.
پارمزانهایی با عمر ۲۴ماه هم بافتی سفتتر و طعمی شیرینتر نسبت به پنیرهای جوانتر دارند. بهطوری که اگز چشمهایتان را ببندید و پنیر را بو کنید، رایحهای شبیه آناناس به مشامتان خواهد خورد.
پنیرهایی با عمر ۳۶ماهه، سفتترند و بوی تندی دارند. این پنیرها به خوشمزگی پنیرهای جوانتر و تروتازهتر نیستند. در تصویر زیر سه نمونه پنیر پارمزان ۱۲ُ، ۲۴ و ۳۶ ماهه را میبینید. نخستین پنیر در جهت عقربههای ساعت، ۱۲ ماهه است و باقی موارد، بهترتیب ۲۴ و ۳۶ ماهه هستند.